Mark

Kraftig bostadsutbyggnad i Mark

Dert planeras för en kraftig bostadssutbyggnad i Marks tätort, Kinna Skene och Örby, i framtiden. Den nya planen för tätorten som nu äntligen är klar att presenteras, planerar för 2 500 nya bostäder.
Några helt nya bostadsområden blir det men också en förtätning och det framförallt i Kinna.

Totalt blir det ungefär 215 hektar nya bostadsområden vilket innebär ca 2 500 nya bostäder i tätorten.

Helt nya bostadsområden i Örby blir det framförallt i Hanatorpsområdet och i Krok. Men det finns två stora områden som i framtiden kan bli föremål för många nya bostäder, och det är Haby och kring sjön Kalven vilket innebör att halva Kalven kommer att omfattas av bostäder men det ligger långt in i framtiden.

I Kinna blir det mer förtätning men nytt blir det i Hede och Vallåsområdet. Men det är norr om Assberg och Sandvallsäng som de stora nya bostadsområdena kommer att byggas och in mot Velingstorpsområdet i Kinna. Och då tvingas man till att bygga en helt ny väg som matar de stora bostadsområdena

I Örby vill man skapa fler bostäder, framförallt för äldre och då som lägenheter och man vi få upp befolkninsgantalet så mycket så livsmedelhandel, som idag saknas,  dras till centrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".