Fotboll

Segertät premiärhelg

På lördagen sparkades fotbollssäsongen igång på allvar med segrar för Byttorp och Dalsjöfors i damernas division 1. Norrby vann i herrarnas division 1 och i division 2-fotbollen vann Annelund borta mot Lärje/Angered med 1-0. Kinna spelade oavgjort mot Gunnilse.

Sjuhäradssporten befann sig på två arenor under lördagen. Dels på Ramnavallen där nyblivna division 1-laget Byttorp tog emot Öster från Växjö. Dels på Borås Arena där Norrby tog emot nyblivna division 1-laget Mabi från Malmö.

Byttorp mötte ett Öster som många tippar på den övre halvan i årets division 1. Byttorp har som mål att hänga kvar, och baserat på premiärmatchen kan laget helt klart göra det. Vassa anfallsparet Fadila Topic och framförallt vindsnabba Jessica Jansson kommer vara viktiga under säsongen. Även mittbacken Cornelia Börjesson utmärkte sig och höll oftast Östers snabba anfallare på behörigt avstånd från målet. Bortalagets 1-1-mål var dock en pärla, ett skott i bortre krysset, otagbart för hemmamålvakten Susanne Nilsson. Jessica Jansson rann igenom och gjorde 1-0, på en liten målvaktstavla. Jansson blev senare även fälld och domaren blåste straff. Kristin Wahlberg var hur säker som helst från punkten och fastställde slutresultatet 2-1.

På Borås Arena tog Norrby emot Mabi och hade åtta lyckominuter i mitten på den andra halvleken där matchens alla tre mål gjordes. Nye lagkaptenen Rares Bota tog steget ner till höger på mittfältet i början på den andra halvleken och spelade fram till Norrbys två första mål för att själva fastställa slutresultatet till 3-0. Noterbart är att Mabi fick en spelare målchansutvisad åtta minuter in på den andra halvleken och det bidrog säkert till slutresultatet.

Resultaten:
Division 1 dam
Byttorp - Öster 2-1 (0-0)
1-0 61’ Jessica Jansson
1-1
2-1 75’ Kristin Wahlberg
Dalsjöfors - Husie 2-0 (1-0)
1-0 14’ Elinor Ragnvaldsson
2-0 47’ Fanny Forsman

Division 1 herr
Norrby - Mabi 3-0 (0-0)
1-0 72’ Daniel Eres
2-0 75’ Anders Magnusson
3-0 80’ Rares Bota

Division 2
Lärje/Angered - Annelund 0-1 (0-0)
0-1 53’ Johan Bengtsson
Kinna - Gunnilse 0-0

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".