Nu sänks avgiften för fixartjänster i Borås. Foto: Scanpix.
Borås

Nu sänks avgiften på fixartjänster

För några veckor sedan fördubblade Borås Stad priset för Fixartjänsten. Men höjningen blev för kraftig och nu tvingas man sänka priset igen.

Boråsare som fyllt 67 år kan få hjälp såväl inom- som utomhus med enklare tjänster. Byta glödlampor, sätta upp gardiner, skotta snö, klippa gräset, allt ryms inom den så kallade fixartjänsten.

Denna utförs av personer med olika former av arbetshandikapp eller i arbetsträning, och för det betalade äldre Boråsare 200 kronor förra året.

Men priset täckte inte kostnaden för arbetskläder, maskiner och transport, och för några veckor sedan höjde socialnämnden priset till 400 kronor. Pensionärerna skulle ju ändå kunna dra av hälften i deklarationen som en hushållsnära tjänst, trodde man.

Men det visade sig bara gälla om det är en privat firma som gör jobbet, och därför ändras nu priset igen: 300 kronor ska det kosta i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".