Borås

Moduler ska lösa Götaskolans problem

Det har bråkats länge om trängseln på Götaskolan i Borås. En tillfällig lösning blir moduler som sätts upp intill Varbergsvägen, det beslutet tas med största sannolikhet på kommundelsnämndens möte ikväll.

Men beslutet kommer alldeles för sent, anser Sven Martinger, socialdemokratisk ledamot i Göta kommundelsnämnd. Han tycker att den borgerliga majoriteten hanterat frågan dåligt och att åtgärderna skulle ha satts in långt tidigare. Götaskolan är byggd för 75 elever, men idag går 111 elever på skolan å situationen är ansträngd.

Kristdemokraten Falco Güldenpfennig är ordförande i Göta kommundelsnämndhåller med om att det dröjt länge med åtgärder. Han menar att det beror dels på att man inte exakt känt till hur många barn som ska gå på skolan framöver. Dröjsmålet handlar också om att man tittat på ett tiotal lösningar och att väga dessa mot varandra har tagit tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".