Siffrorna 1 - 2 - 3 markerar Skene skogs utbyggnad och 4 är det nya industrimorådet i Haby.
mark

Kulturmark blir industrområde

Ett helt nytt industriområde planeras på gammal jordbruksmark utefter riksväg 41 vid Haby, i Marks kommun. 
Och Skene Skogs industriområde som ska bli mångdubbelt större.
Margaretha Lannér - Hagentoft är arkitekten bakom det nya planförslaget.

Den allra största utbyggnaden av mark till företag kommer enligt förslaget att ske på Skene skog som blir mångdubbelt större. Men utvidgningen sker inte ner mot Skene utan istället mot Hajom och gränsen kommer att ligga bara några hundra meter från Hajoms skola.

Ursaken till att utvidgningen sker mot Hajom är den stora deponin ligger i vägen för att enkelt utvidga området mot Skene. Eftersom mark för företagsverksamheet har skyddszooner så är det mot Habyskolan som det kan bli aktuellt.

Kulturmark blir företagsmark
Det blir också ett helt nytt industriområde för företagsutbyggnad i Haby mellan Slottsåvägen och Riksväg 41. Ett kilometerlångt område som i dag är gammal kulturmark ska i framtiden bli företagsmark.

Orsaken är att länsväg 156 ska möta riksvägen just här när Göteborgstrafiken dras via Skrålabäcken till riksväg 41.

Dessutom blir även kommunens mest strategiska område på åkermarken utefter 41:an vid Hede i Kinna industrimark strax söder om OKQ8, ett område som har beskrivits som Kinnas och kommunens mest attraktiva område efter som det ligger i mitten av Kinna-Skene och Örby och där strålar fler trafikleder samman.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se
tel 033-177561

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".