Teko

Wäfveribolaget nära slutet

Anrika Borås Wäfveri är ekonomiskt illa ute. Enligt koncernens egna revisorer kan nedläggning eller konkurs vara enda utvägen, om inte bolaget får in mer pengar via försäljningar av tillgångar.

Det finns planer på att stänga produktionsenheter och i samband med det sälja tillgångar. Om detta inte sker, kan Borås Wäfveri knappast överleva på egen hand, skriver revisorerna.

Borås Wäfveri har numera sitt kontor i Göteborg och det finns inte längre någon produktion i Sjuhärad.
Verksamheten omfattar huvudsakligen produktion av och handel med textila produkter för såväl producent- som konsumentsektorerna. Antalet anställda uppgår till drygt 3 350 personer varav ca 85 % är sysselsatta utomlands.

Revisorenas tillägg i årets revisionsberättelse:
”Som framgår av förvaltningsberättelsen är bolagets likviditet ansträngd. Av förvaltningsberättelsen framgår också att bolagets resultatprognos i kombination med reducering av rörelsekapital för det kommande året samt planerade avyttringar av tillgångar som frigörs då produktionsomställning sker, visar ett positivt kassaflöde. Enligt vår bedömning är det en förutsättning att ovanstående händelser infrias för att bolaget på egen hand ska säkerställa likviditeten på kort och medellång sikt och därmed trygga fortsatt drift.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".