Ann Stockzelius (c). Foto: Mina Benaissa
Ulricehamn

Skolor i Ulricehamn läggs ned

Barn och utbildningsnämnden i Ulricehamn beslutade under tisdagen att Brunns skola och Kölaby skola läggs ned.
Brunns skola stängs till hösten medan Kölaby skola får något års respit. Undervisningen trappas ned gradvis och till hösten 2009 ska skolan vara stängd.

Efter en ganska kort diskussion, och efter ett distinkt klubbslag från barn- och utbildningsnämndens moderate ordförande Anders Dahlén, var Kölaby skola i Trädet och Brunns skola i Ulricehamns kommun nedlagda - båda skolor med dålig prognos när det gäller antalet elever framöver.

Centerpartiet ingår i den borgerliga alliansen i Ulricehamn, men var inte med på nedläggningståget med glatt hjärta. Försökte övertyga alliansen om att försöka på annat sätt in i det sista, men ställde upp på beslutet ändå idag.

Detta var barn- och utbildningsnämndens första möte öppet för allmänheten i Ulricehamn. Monica Hedman som har barnbarn på skolan i Kölaby var en av få som tog chansen att vara med på mötet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".