Målsryd - Gånghester

Äldre tvingas bo kvar

Brist på lägenheter i de mindre orterna i Borås kommun gör att många äldre som inte längre orkar bo i villa har svårt att hitta ett nytt boende.

Anna-Liisa Odelberg och Ragnar Gustavson bor i en villa utanför Målsryd. Men nu när krafterna börjar tryta är det svårt att hitta en lägenhet som passar, berättar Anna-Liisa:

– Det är inte lätt att hitta en bra lägenhet som inte för dyr, säger säger Rune Johansson, ordförande för PRO Målsryd/Gånghester.

Han och hans fru sålde sitt hus för två år sedan och bor idag på 9:ans seniorboende i Gånghester.
Till det seniorboendet är det i dagsläget ett 70-tal familjer som anmält sitt intresse. Samtidigt är det ont om andra alternativ i Gånghester eller Målsryd för alla de pensionärer som nu börjar tänka på att sälja sitt hus.

– Visserligen byggs det nu en hel del nytt inne i Borås men för många av PRO:s medlemmar blir de lägenheterna för dyra, säger Rune Johansson som är bekymrad över situationen.

Joel Wendle
jotel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".