Mark

Reseterminal i Horred

Det kan bli en reseterminal i Horred i södra Mark, relativt snart efter att kommunpolitikerna nu öppnat för en lösning på problemet.

Just nu är det oklart var man ska gå på bussen när åkande från Horred ska gå på bussen för resa norrut till Kinna och Borås.

En tre år gammal motion om en reseterminal av fullmäktiges ordförande har nu äntligen kommit upp på bordet.
Det var Kjell Hugosson fullmäktiges ordförande som för tre år sedan motionerade om att utreda frågan om en reseterminal i Horred. Den borde ligga vid järnvägsstationen och samla både resande med järnväg och med bussar. Som det nu är så går bussen en så knepig väg i Horred att det är svårt för resenärer att gissa sig till var man ska stå när bussen kommer och man ska norrut.

Politikerna i kommunstyrelsen gav uppdrag åt plan- och byggnadsnämnden att göra om planeringen av centrala Horred och då se om det går att göra en reseterminal vid stationen. Just nu är stationsområdet mellan järnvägen och nuvarande riksväg upptaget som ett eventuellt område för ny sträckning av riksvägen vilket dock inte torde bli aktuellt utan det är mer realistiskt med en reseterminal där.

Hur snart det kan bli en reseterminal vid stationen är dock oklart men allt tyder dock på at den kommer at ligga vid stationen även om Pelle Pelleby, kommunstuyrelsens ordförande inte vill ge några besked.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista