Ulricehamn

Rabatt för miljöbil

Nu ska toppolitiker och kommunanställda i Ulricehamn få skattelättnader om de köper en miljöbil. Ulricehamn blir därmed först i Sjuhärad att erbjuda samma avdragsmöjligheter för miljöbilar som hittills varit vanligt för datorer.

Erbjudandet riktar sig till tillsvidareanställda i kommunen som har mer än tre år kvar till sin pension och dessutom fyra toppolitiker; ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen, samt ordföranden i Vård- och omsorgsnämnden och Barn- och ungdomsnämnden, totalt cirka 1600 personer.

De ska få erbjudande att köpa en miljöbil, alltså antingen en liten bensin- eller dieseldriven bil eller en etanol- eller gasdriven. Bilar ska erbjudas i tre olika storleksklasser och beroende på pris och inkomst kan vinsten, jämfört med att köpa en ny bil med banklån, bli från en tusenlapp i månaden till uppemot tretusen kronor för den anställde. För kommunen kostar det inget.

Ulricehamn satsar på gas. Från och med söndag öppnas gastanken vid Reningsverket även för allmänheten och då får också ulricehamnare som köper en ny gasbil 3000 i bidrag att köpa gas för.

Maria Karlsson tror att intresset för att köpa miljöbil på det här sättet kommer att bli stort.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista