Fler unga kvinnor döms för misshandel Foto: Scanpix
Tjejer som slåss

"Hade de fortsatt sparka hade de kunnat ta mitt liv"

Allt fler tjejer döms för misshandel i Sverige och våldet blir allt grövre. En av de som drabbats av tjejvåldet är Sara från Sjuhärad.
För snart två år sedan blev hon misshandlad av två andra tjejer efter en fest, en händelse som förändrade hennes liv.

För snart två år sedan blev Sara, som vi kallar henne, från Sjuhärad misshandlad av två andra tjejer. Hon skadade nacke, rygg och mage. Hon har än idag svårt att äta och förlorade 17kg i vikt veckorna efter misshandeln.

Sara blev nerknuffad på marken och sedan sparkad på de två unga tjejerna i magen och i ryggen ett tiotal gånger. En misshandel som beskrivs som allvarlig och hänsynslös i domen.

Efter en stund slutade tjejerna sparka och Sara, som nu kräktes, fick stöd av sina vänner medan dom väntade på hjälp.

I domen står det att Sara utsats för en allvarlig misshandel som för en vuxen gärningsman hade inneburit flera månaders fängelse, men med hänsyn till de två tjejernas ålder så dömdes de till vård inom socialtjänsten, ungdomstjänst och att betala skadestånd till Sara.

Men bara för att domen nu kommit så innebar det inte slutet på oron och rädslan för Sara och hon får än idag hjälp av kurator för att bearbeta det som hänt.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

En längre intervju med Sara hör du i Sjuhärad Direkt i eftermiddag.
Sara är ett fingerat namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista