Mark

Hårdare alkoholregler för krögare

Det blir betydligt hårdare regler för att få servera alkohol i Mark. Det röstade en majoritet bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och kristdemokrater i socialnämnden igenom.
I princip blir det inga nya tillstånd till servering efter klockan ett på natten enligt de nya reglerna.

I dag finns det fyra krögare som har serveringstillstånd till klockan två, alla ligger i Kinna. De tillstånden löper på och händer det inget oförutsett så kommer de att göra så. Skulle dock någon av krögarna sälja eller en krögare skulle vilja öppna ett nytt ställe så blir blir det nya serveringstillståndet till klockan ett.

Även möjligheten till s k öltält vid speciella arangemang försvinner. I Hyssna och Björketorp har sådana arrangemang funnits men har nu försvunnit. I Kinna har det också funnits öltält i samband med de s k Westerndagarna som arrangeardes för flera år sedan.

Föreningar som exempelvis vill ha serveringstillstånd för slutna sällskap, så vill kommunen ha en lista över vilka som är deltar i aktiviteten.

Alliansen vill också ha hårdare regler men ville öppna möjligheten för att ge tillstånd till klockan två på natten.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se
tel 033-1775

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista