Borås

Halv upprustning av R40 i Borås

För två år sedan kom Borås och Vägverket överens om att rusta upp riksväg 40 genom centrala Borås. Men tiden har gått och de 17 miljoner kronor som Vägverket lovade stå räcker nu inte mer än till hälften.

Det ansvariga kommunalrådet Morgon Hjalmarsson föreslår därför att man nöjer sig med att rusta upp halva sträckan, från Brämhult till Klippbron vid Annelundsparken. I utredningen ”Skönheten och oljudet” för två år sedan talades det om punktbelysningar på vackra byggnadet utmed motorvägen, alltså att visa skönheten. Och hastighetsbegränsning till 70 kilometer i timmen och bullerskydd, alltså att dämpa oljudet. Men 17 miljoner räcker inte till så mycket i Vägverkets värld. Det blir nya eller utbytta markräcken och något igenlagt dike mellan Svensgärde och Annelundsparken, en ny stödmur vid Hultamotet och mitt- och sidobelysning. Sedan är notan till och med uppe i nästan 23 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista