Ulricehamn

Vårdnadsbidrag införs nästa år

Ulricehamns kommun rustar för att införa vårdsnadsbidrag den 1:a juli nästa år. Dessutom blir det satsningar på ett besökscentrum, ungdomskultur och landsbygdsutveckling. Detta enligt majoritetens budgetförslag som nu presenteras.

Trots att det nya besökscentrumet på gamla järnvägsområdet fortfarande diskuteras - och att det råder viss oenighet inom alliansen - finns det i budgetförslaget pengar avsatta för driften nästa år - 2,5 miljoner kronor. Alliansen har en målsättning att invånarantalet i kommunen ska öka till 25 000 invånare 2020 - och då krävs det satsningar. Nästa år ska en halv miljon kronor avsättas för att att fram ett lantbygdsprogram för att utveckla kommunens tätorter. En annan hjärtefråga för alliansen är att införa vårdnadsbidrag för barn i åldern 1-3 år. Det vill alliansen införa nästa sommar - men utan att ange vad det kostar. Budgetförslaget innehåller också ett extra ramtillskott till barn- och utbildningsnämnden på sex miljoner kronor - men samtidigt krävs det effektivitetsåtgärder för att få budgeten i balans. Unga och kultur får också en släng av sleven - 300 000 kronor till driften av fotbollshallen och lika mycket till en ungdomskultursamordnare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista