Hawa bröt destruktiv tillvaro

Det krävs egna mål och drömmar för att bryta en strulig tillvaro för unga tjejer. Det tror 19-åriga modellen Hawa Ahmed som förra året dömdes för misshandel i Borås. Som vi berättade om i nyheterna igår så döms allt fler unga tjejer i Sverige för misshandel. Vändningen för Hawa Ahmed blev en nystart i samband med och hon flyttade till en annan stad.

Modelltävlingen Top Model och flytten till Norrköping - det blev vändningen för Hawa - det som fick henne att bryta den struliga tillvaron. En tillvaro som framför allt kantades av att hon mådde dåligt.

Det är skillnaden på hur Hawa har det idag. Idag har hon mål - hon klarar av dom o växer av det. Trots att hon själv att hon lämnat domen och den struliga tiden bakom sig menar hon att det kan vara svårt att komma med några konkreta förslag för att hjälpa tjejer som är i den situationen hon själv har varit.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista