Till bygdegården är det mindre än fem hundra meter till det planerade vindkraftverket. Där ligger ocksp hyresjägenheter och andra hus.
Skephult

Massiva protester mot vindkraft

Omfattande protester mot det planerade 149 meter höga vindkraftverket i Skephult har kommit in till Marks kommun.

Många skephultbor har blivit avskräckta efter att ha varit och lyssnat på ett liknande verk som finns i Hyssna.

Tjugo familjer har klart uttryckt att de inte vill ha något vindkraftverk i Skephult

I går var det sista dagen för att yttra sig om det planerade vindkraftverket i Skephult. Med en totalhöjd på 149 meter kommer det att synas långt men också låta men hur mycket råder det delade meningar om.

Av de dryga 20 personer som nu har talat om vad de tycker är 20 helt negativa och två är positiva. Och uppenbarligen har debatten om hur mycket ett vindkraftverk låter fått mängder med Skephultsbor att ta en tur till Hyssna och lyssna på det vindkraftverket eftersom de närboende där har reagerat på ljudet från verket.

Flera av dom som nu protesterar mot vindkraftverket har tidigare varit positiva men skickat in nya yttranden där dom ber kommunenn att förstöra deras första yttranden och istället avstyrker dom ett byggande av verket.

Verket kommer att ligga en bit in i skogen knappa fem hundra meter från Bygdegråden och de lägenheter som finns i Skephult. Flera andra bostadshus ligger också närmare än den gräns av en kilometer som kommunen har dragit som en gräns för få att yttra sig.

Om masten ska få bygglov kan det tidigast ske i mitten av juni då plan- och byggnadsnämmden sammanträder. Men eftersom många hänvisar till oljudet från masten i Hyssna och mätningarna där fortfarande inte är klara så är det troligt att kommunen skjuter på beslutet till hösten.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista