Borås

Anställda på gruppboende fick sluta

Sex anställda på ett gruppboende i Borås fick plötsligt lämna sin arbetsplats efter ett möte. Men enligt arbetsgivaren, Borås stad, har beslutet föregåtts av en lång process.

Personal på det aktuella gruppboendet villl idag inte säga något till Radio Sjuhärad, men personalansvarig för sociala blocket i Borås, Marie Granberg-Klasson, säger att långvariga problem på gruppboendet ledde fram till beslutet.

Hon säger att det har funnits en kultur i arbetsgruppen som inte varit bra, varken för personal eller brukare och att de insatser som satts in för att reda ut allt under drygt ett års tid inte har hjälpt.

I stället har problemen eskalerat den senaste tiden och nu kände man att man var tillbaka på ruta ett igen och såg ingen annan väg att gå än att söka andra arbetsplatser för de sex anställda.

Enligt Marie Granberg-Klassson ser varken de anställda eller kommunalfacket det här som en bra lösning. Kommunal vill inte kommentera ärendet i nuläget.

Verksamhetschefen för gruppboendet har idag inte kunnat nås.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista