Friskola vill bygga idrottshall Foto:Scanpix
Bollebygd

Kvarts miljon till idrottshall

Ikväll regnar miljonerna över bland annat kultur och idrottsföreningar runt om i Sjuhärad. Stiftelsen Föreningssparbanken delar ut nästan 12 miljoner till 96 föreningar och enskilda. Friskolan Gadden i Bollebygd får en kvarts miljon för att handikappanpassa sin planerade idrottshall.

Det som behövs för att hallen ska vara handikappanspassad är att man bland annat bygger större toaletter och ser till att dörrar är breda nog. Men det kommer också att dras linjer i golven som är anpassade för olika typer handikappidrotter. Något som gjort att handikappföreningar från andra kommuner har visat intresse för att använda hallen i framtiden, säger rektorerna Åsa Lundin och Julio Atterström.

Förra året fick skolan ta emot en halv miljon kronor från samma stiftelse till projektering och bygglov, men än har man inte lyckats samla in alla de pengar som krävs för att bygga hallen, och bygget, som man ville påbörja redan nu har blivit försenat säger Julio Atterström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista