Borås

Anställda fick lämna jobbet efter kritik

Sex anställda på ett gruppboende i Borås fick plötsligt lämna sin arbetsplats efter ett möte. Men enligt arbetsgivaren Borås Stad har åtgärden föregåtts av en lång process.

Personal på det aktuella gruppboendet villl idag inte säga något till Radio Sjuhärad. Däremot säger Marie Granberg-Klasson, personalansvarig för sociala blocket i Borås, att det handlar om problem på gruppboendet som pågått under en längre tid  och som nu ledde fram till beslutet. Hon säger att det funnits en kultur i arbetsgruppen som inte varit bra för varken personal eller brukare och att de insatser som satts in för att reda ut allt under drygt ett års tid inte har gett någon verkan.

I stället har problemen eskalerat och ledningen ser ingen annan väg att gå än att söka andra arbetsplatser för de sex anställda. Enligt Marie Granberg-Klassson ser varken de anställda eller fackliga i Kommunal det här som en bra lösning. Verksamhetschefen för gruppboendet har idag inte kunnat nås för en kommentar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista