Hyssna

Strid om avslutning i kyrkan

En stark konflikt pågår om skolavslutningen i Hyssna i Marks kommun. Rektorn har beslutat om avslutning i skolan, men många föräldrar och elever, hembygdsföreningen och byalaget - alla kräver de att få hålla avslutningen i kyrkan.

- Mängder med Hyssnabor, föräldrar till elever på skolan, har hört av sig och efter att vi försökt prata med rektorn men misslyckats så måste vi ju göra något, säger Åke Andersson i Hyssna byalag är som är upprörd.

- Det fins  en mycket stor majoritet av föräldrar och elever som vill ha abslutning i skolan. Klass sex har lämnat in en namnlista och när en så stor majoritet visar vad de tycker så borde ju skolan lyssna, bland annat mot bakgruind aytt skolan ska lära eleverna vad demokrati är, säger Anders Bohlin hyssnabo och förälder som har reagerat.

Rektorn på skolan försvar beslutet.

Eleverna i sjätteklassen har skrivit en namnlista för att få ha avslutningen i kyrkan. Matilda Bolin, Oskar Jakobsson, Alice Karlsson och Robin Synnergren är ledsna för att de inte får fira i kyrkan dessutom skulle de få gå först i tåget till kyrkan som skulle leds av sexoran nu blir det inte så.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista