borås

Handikappad ska få rätt stöd

En mamma som under flera år kämpat för att hennes vuxne son som har ADHD och damp, ska få det stöd han har rätt till.
En för stor personalgrupp och bristande kompetens hos personalen har enligt mamman varit förödande för sonen.
Lena Brännmar, tillförordnad verksamhetschef för handikappomsorgen i Borås, ger nu mamman rätt.

Boendet det handlar om är ett boende för vuxna funktionshindrade på Kristineberg i Borås. Mannen, vars mamma kritiserat boendet, har adhd och damp, som gör att han behöver mycket struktur i sin vardag.

Det är därför viktigt att arbetsgruppen kring honom inte är för stor, men trots det räknade mamman till att hennes son på två år fått ha kontakt med 75 olika personer.

Brist på kunskap
Mamman menar också att personalen inte haft tillräcklig kunskap om hennes sons behov av hjälp.

Men nu är det beslutat att mannen ska få en egen personalgrupp på fyra personer, som ska få utbildning kring adhd och damp. Ett beslut som mannens mamma är glad över.

Inte betalat hyran
I protest mot att mannen hittills inte har fått rätt stöd har han och hans mamma vägrat betala hyran till boendet under ett drygt år. Trots att Borås stad har drivit det ärendet till tingsrätten, har mamman inga planer på att betala. 

Trots att tillförordnade verksamhetschefen Lena Brännmar erkänner att mannen inte fått det stöd han har rätt till, vill hon inte kritisera det aktuella boendet.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se
tel 033-177549

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista