Ulricehamn

Krafttag mot bränder och skadegörelse

Nu tar man krafttag i Ulricehman för att minska det ökande antalet anlagda bränder och andra former av skadegörelsen. Polis, räddningstjänst och samtliga förvaltningar i Ulricehamn samarbetar för att ta tag i det växande problemet.

Klotter, skadegörelse och anlagda bränder har man sett en ökning av i kommunen den senaste tiden. Åtgärderna är många och Johan Lenjesson, säkerhetssamordnare i Ulricehamns kommun, lyfter de förebyggande insatserna och menar att det framförallt är viktigt att de vuxna i samhället reagerar.

Anlagda bränder runt om i Sverige har ökat kratigt dom senaste åren. 500 skolor i landet brinner varje år detta till en kostnad av en halv miljard kronor. I Ulricehamns kommun har man haft en tiotal incidencter med anlagda bränder på skolor de senaste ett och ett halvt åren. Johan Lenjesson menar att det är viktigt att fånga upp ungdomarna som begår brotten i tid.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista