Båtdrama

Ingen brydde sig om nödsignalen

Sällskapet fick motorstopp med sin båt mitt i natten på Åsunden vid Ulricehamn. Sällskapet i båten i nöd sköt då nödraketer på Åsunden men ingen brydde sig nödsignalen.

Det var strax efter midnat. Ett sällskap i en båt ute på Åsunden fick i motorstopp på sjön och kunde inte ta sig i land. Det var mörkt och de kunde bara se några få ljus utefter styranden. Båten var då långt ut på sjön väster om Skottek. Men sällskapet var osäkra på var någonstans de var då det var helt mörkt och motorn hade stannat.

Sällskapet bestämde sig då för att skjuta upp nödraketer för att påkalla hjälp. Man sköt upp en raket från båten och lysraketen lyste kraftigt över hela sjön och syntes bra i det fina vädret. Men ingen på land märkte något eller brydde sig inte om det eller så förstod man inte att det var en båt i nöd.

Sällskapet ringde då till SOS och Räddningstjänsten i Borås fick rycka ut.

Båten med sällskapet var en större båt försedd med ljus så Räddningstjänsten kunde relativt lätt att hitta båten och bogserade in den till Ulricehamn.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista