Mark

Stödet behöver bli bättre

Stödet till föräldrar som har barn med ADHD behöver bli bättre och det arbetet är på gång. Det säger Suzanne Guregård, som är verksamhetschef för Barn- och ungdomspsykiatrin i Södra Älvsborg.

Tidigare i Nyheterna har vi berättat att många föräldrar till barn med ADHD i Marks kommun inte känner att de får det stöd de behöver från Barn- och ungdomspsykiatrin. Suzanne Guregård har förståelse för att föräldrar känner på det sättet.

Just nu jobbar en regional arbetsgrupp med att ta fram ett vårdprogram just för barn- och ungdomar med ADHD, och en del i det programmet kommer, enligt Suzanne Guregård, handla om att öka möjligheterna för föräldrar att i grupp få utbildning kring hur man bör bemöta barn med ADHD.

Föräldrar i Marks kommun kan idag bli erbjudna att gå en sån utbildning i Borås, men den ökade satsningen på föräldrautbildningar som nu planeras kan innebära att det öppnas möjlighet att få utbildningen i den egna kommunen istället.

Läs mer här

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista