Detaljhandeln ökar i sommar

Handeln förutspås en riktigt het sommar. Vi kommer att handla bland annat byggvaror, mat och alkohol för 152 miljarder kronor under sommaren.

Handeln förutspås en riktigt het sommar. Vi kommer att handla bland annat byggvaror, mat och alkohol för 152 miljarder kronor under sommaren.

Överlag så har järn- och bygghandeln årets absolut hetaste månader framför sig. Branchen toppar Svensk Handels undersökning när det gäller tillväxt över sommaren. Detaljhandeln i stort är het - man räknar med en ökad tillväxt på 4-5 procent.

Att det är ett stundande högtryck märker Jonne Glimsell, platschef på Bygg Max i Borås.

- Det är full rulle hela tiden, säger Jonne Glimsell.

Förutom brädor och spik så dominerar mat och alkohol detaljhandeln i sommar. Speciellt invid midsommar. Allt som allt förutspås vi handla för 152 miljarder under sommarn. Kommersen kommer dock kylas av av både OS i peking och fotbolls-em tror bygghandlaren Jonne Glimsell har varit med förr.

- Då försvinner väl gubbarna lite grann, men de kommer då det är pauser tror jag, säger Jonne Glimsell.

På brädgården på Bygg Max i Borås binder Anders och Anna Gustavsson fast brädor på biltaket men det blir inga sportuppehåll för Anders och Anna Gustavsson.

- OS och EM är det absolut tråkigaste som finns, säger Anders Gustavsson.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista