Sjuhärad

Flera skogsbränder i Sjuhärad

Flera skogsbränder pågick i Sjuhärad under onsdagsmorgonen. Det brinner bland annat i skogen cirka en halvmil söder om Torestorp.
Branden som utbröt i går, orsakades troligen av träd som fallit över elledningar.

En halvmil söder om Torestorp, öster om vägen till Kungsäter har räddningstjänsten i nuläget lyckats ringa in branden. Och till eftermiddagen kommer man ta hjälp av 20 till 30 militärer som ska hjälpa till med eftersläckningsarbetet. Ett 50-tal brandmän från Räddningtjänsten i Mark, Södra Älvsborg och Halland bekämpar branden söder om Torestorp.

Den största risken är nu att vinden tilltar igen. Vattenbristen är också ett problem - tankbilar går i skytteltrafik till området.

Några människor eller byggnaden har inte skadats vid branden.

Det brinner också i skogen söder om kyrkan i Mossebo, i Fegenområdet i Kalv och norr om Torhult i Ulricehamns kommun. Vid dessa platser har Södra Älvsborgs räddningstjänst folk på plats och bränderna är för närvarande under kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista