Sandared

Ny skolbyggnad tidigast 2010

Tidigast till höstterminen 2010 kan personal och elever på Sandgärdskolan i Sandared räkna med att en ny skolbyggnad för de praktiska ämnena står klar. Det säger Jan-Olof Edman, som är ansvarig för fastighetsavdelningen på Lokalförsörjningskontoret.

Jan-Olof Edman, ansvarig för fastighetsavdelningen på Lokalförsörjningskontoret i Borås och han berättar att lokalförsörjningskontoret har lagt in kostnaden för en rivning och nybyggnation av den dåligt fungerande skolbyggnaden på Sandgärdskolan i investeringsbudgeten för 2009.

Det är lokalförsörjningskontorets andra försök att få politikerna att satsa de runt 25 miljoner kronor som krävs, berättar Jan-Olof Edman.

Det slutgiltiga beslutet om och när det blir en ny skolbyggnad är alltså de ledande politikernas, men på Lokalförsörjningskontoret är i alla fall Sandgärdskolan prioriterad, säger Jan-Olof Edman.

Personal på Sandgärdskolan är kritisk till att de inte fått någon information om vad som händer i ärendet och det beklagar Jan- Olof Edman.

Tidigare har vi berättat om personalens oro över sin och sina elevers hälsa, på grund av den dåliga luften i skolbyggnaden.

Läs mer här

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista