Nedfallna ledningar orsakar bränder

Nedfallna elledningar har de senaste dagarna orsakat flera bränder i den torra terrängen i Västsverige. På Vattenfall ser man allvarligt på situationen. Det säger Karl-Erik Olsson, informatör på Vattenfall eldistribution.

- Vi ser mycket allvarligt på problemen. Vad vi kan göra är att iakta extra stor försiktighet vid felsökning och påkoppling av spänning, säger Karl-Erik Olsson, informatör på Vattenfall eldistribution i Trollhättan. Reporter Joel Wendle.

Det är det extrema vädret med mycket torrt i skogen och mycket starka vindar som gjort att ledningar ibland hamnat på marken pga av nedfallna träd och då kan värmen från ledningarna och ibland också gnistbildning göra att den torra markväxtligheten antänds.

- Det arbete som pågår med att gräva ned ledningarna fortsätter med stor intensitet och på sikt försvinner då problemet men än är vi inte där, säger Karl-Erik Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista