Morgan Hjalmarsson. Foto: Ulf Nilsson

"Strider mot allt fp står för"

Lagförslaget om större möjligheter till övervakning av e-post och telefontrafik över Sveriges gränser möter nu mer kritik. , folkpartistiskt kommunalråd i Borås, uppmanar sina partikamrater i riksdagen att rösta nej till lagen på onsdag.

På onsdag röstar riksdagen om den mycket kontroversiella lagen som gör de möjligt för Försvarets Radioanstalt att övervaka all e-post, SMS och telefontrafik i kabel över Sveriges gränser. Morgan Hjalmarsson, folkpartistiskt kommunalråd i Borås, har länge varit djurpt kritisk till lagen, och att verksamheten ska kontrolleras av flera olika kontrollorgan för att spaningen inte ska missbrukas ger han heller inte mycket för.
Nu uppmanar Morgan Hjalmarsson sina partikamrater i riksdagen att rösta nej på onsdag. Ingen riktig folkpartist skulle rösta ja till en sån här lag är hans budskap.

Reporter Nicklas Malmberg
nicklas.malmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".