Nedanför Viskaforsskolan Dalen, Med Sven Eriksson-vallen på andra sidan vägen vill föräldrar och politiker i Viskafors ha en hastighetsbegränsning. Foto: Bo Thorin
Viskafors

Hastighetsgräns krävs vid skola

Föräldrar och politiker i Viskafors kräver att den gamla riksväg 41 utanför Viskaforsskolan hastighetsbegränsas till 30 km i timmen i stället för dagens 50.

Anders Bourghardt har sett flera tillbud utanför den del av Viskaforsskolan som heter Dalen.

- Jag har vid ett par tillfällen set barn rusa ut här efter en boll, säger Anders Bourghardt, folkpartistisk kommundelspolitiker i Viskafors och dessutom förälder.  

Nedanför Viskaforsskolan Dalen, Med Sven Eriksson-vallen på andra sidan vägen vill föräldrar och politiker i Viskafors ha en hastighetsbegränsning.

Det är inte första gången en hastighetsbegränsning är på tal. För fem år sedan var det Viskaforsskolan som stod för kravet och drev det genom länsstyrelsen och ända upp till Vägverkets ledning men med hänvisning till att man bara sett ett par barn passera vägen och att det finns en gångtunnel en bit bort så blev det avslag.

Men föräldern och kommundelspolitikern Anders Bourghardt är inte nöjd.

Bo Thorin
033 - 17 75 62
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".