Finns inga skäl till 30-skyltar. Foto: Bo Thorin
Viskafors

Finns inga skäl sänka hastighet

Gatukontoret vill inte sänka hastigheten vid Viskaforsskolan, trots vädjanden från föräldrar och politiker. Ingenting har förändrats sedan vägverket redan för fem år sedan sa nej till en sänkning, menar Alf Iwarson, avdelningschef på Gatukontoret i Borås.

Trafiksituationen utanför Viskaforsskolan är den samma som när Vägverket 2003 sa nej till 30-skyltar där. Det säger idag Alf Iwarson, avdelningschef på Gatukontoret i Borås sedan, som Radio Sjuhärad tidigare berättat, Viskafors kommundelsnämnd krävt en hastighetsbegränsning till 30 km i timmen utanför Viskaforsskolan.

Men Gatukontoret och Alf Iwarson står fast vid beslutet för fem år sedan.

- Det finns en gångtunnel under vägen och om nu bollar studsar ut på vägen får man väl bygga ett staket så dom inte gör det, säger Alf Iwarson, avdelningschef på Gatukontoret i Borås.  

Skola hyser numera även sex-åringar och föräldern och politikern Anders Bourghardt, som vill ha en hastighetsbegränsning, har sett olyckstillbud.

Alf Iwarson på Gatukontoret finner inte någon anledning att göra en annan bedömning än den som såväl gatukontoret, Länsstyrelsen som Vägverket gjorde för tre år sedan. Men Anders Bourghardt är beredd att driva frågan än en gång.

Bo Thorin
033 - 17 75 62
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".