SPORT

Åleheim i vurpa Flera frakturer på okbenet

Joakim Åleheim som tävlar för Team MA i Borås, vurpade på fredagen rejält hemma i Påryd utanför Kalmar.

Åleheim hade precis börjat en cykeltur på sin standardcykel tillsammans med sin träningskompis Tomas Gustavsson då olyckan var framme. Då Tomas låg framför och Åleheim inte minns något vet man inte hur vurpan gick till.

- Jag var tydligen medvetslös i sju minuter men har inget minne av vurpan alls. Jag har en minneslucka på åtta timmar och det första jag minns är när jag vaknade upp i sjukhussängen i morse och undrade vad som hänt, säger Åleheim.

Joakim har bland annat flera frakturer på okbenet och ett helt igen svullet öga plus tandskador. Okbenet ska opereras på måndag och sedan väntas minst två veckor helt i stillhet.

- Det känns riktigt tungt just nu. Jag har länge sett fram emot nästa veckas SM i Falun, formen är god och dom kuperade banorna hade passat mig bra. Men samtidigt är jag mycket tacksam att jag inte slog mig värre säger Åleheim.

Staffan Kulneff
staffan.kulneff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".