Ingen ombyggnad av Hulta sjukhem

Det blir troligen ingen ombyggnad av Hulta sjukhem i Borås. Planerna läggs på is och istället ska kommunen undersöka om sjukhemmet kan användas till bland annat korttidsboende i framtiden.
Behovet av permamenta platser inom äldevården i Borås minskar. Allt fler sängar gapar tomma och nu tvingas kommunen tänka om. För tre år sen var tanken att Hulta sjukhem skulle byggas om och användas som permanentboende för gamla och sjuka med ett stort vårdbehov. Samtidigt såg kommunen över framtiden också för Solhemsklint och Bodaklint. När det gäller Solhemsklint har en avveckling påbörjats medan Bodaklint byggs om. Nu är det dags att ta ställning till Hulta sjukhem. Det finns inget klart behov av pemant äldreboende. Därför dras planerna på en ombyggnad av Hulta tillbaka samtidigt som kommunen infört intagningsstopp. Nu föreslås en utredning för att undersöka vad sjukhemmet ska användas till. Ett förslag som förs fram är att använda Hulta för korttidsboende eller exempelvis seniorboende.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".