Basketklubben M7 går i konkurs

Basketklubben M7 i Borås har gått i konkurs. Den ekonomiska situationen för klubben har blivit ohållbar, och trots alla hjälpinsatser från bland annat medlemmar och sponsorer går det inte att få klubben på fötter. Det förklarar M7:s ledning i ett pressmeddelande idag.
Konkursen utesluter M7 direkt ur högsta serien för basketspelare i Sverige. Även om M7 är en av arrangörerna av BasketEM i september i Borås, ska inte det arrangemanget drabbas, säger idag Christer Erikstam, ordförande i konkursande M7 Basket Borås. Skulderna uppgår till över 5 miljoner kronor och under det här året har man till exempel inte haft möjlighet att betala ut några löner till de spelare som haft lönekontrakt. Och att det sker är ingen överraskning. Efter satsningen på MagicM7 för några år sedan, med basketlegenden Ervin "Magic" Johnson, har klubben under flera år dragits med ett stort ekonomiskt underskott. Magic-året gav stora sportsliga minnen men blev alltså till slut klubbens fall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".