Fängelse för bilskojare

Sjutton personer från södra Sverige, däribland från Sjuhärad, fick idag sina domar för ett omfattande bilbedrägeri. Dom hyrde under förra året bilar på mackar och andra uthyrningsställen för att sedan köra dom utomlands.
Det handlar om ett tjugotal bilar som i huvudsak hyrts i Värnamo med omnejd, men också i Borås och Kinna. Skojarna har även köpt bilar utan att betala. Fordonen har sedan körts till Balkan och biltjuvarna har seda tagit flyget hem. Av de sjutton brottslingarna är två kvinnor och åldrarna varierar från nitton till 52 år. De flesta fick villkorlig dom eller villkorlig dom och dagsböter medan sex män fick fängelsestraff. Det lägsta på tre månader, det längsta på tre och ett halvt år. Skadestånden ligger på miljontals kronor. I den 137 sidor långa domen ryms, förutom bilstödlerna, även narkotikabrott, häleri och vapenbrott och ligan är enligt kammaråklagaren ett led i organsierad brottslig verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".