ulricehamn

Kraftig utbyggnad av vindkraft

Flera stora vindkraftverk planeras i Ulricehamn.
Ulrichehamns Energi vill bygga tre stycken vid soptippen i Ulrichehamn, och vindkraftsföretaget Greenextreme planerar en stor utbyggnad.
– Vi förbereder oss för att möta det stora intresset, berättar kommunens planarkitekt Christian Bruhn.

Det stora intresset för vindkraft gör att Ulricehamns kommun nu ska undersöka vilka områden som kommunen tycker är lämpliga för vindkraft.

Ulricehamns Energi har precis lämnat in en ansökan om förhandsbesked om bygglov för tre vindkraftverk. Verken, som företaget vill placera i anslutning till avfallsanläggningen Övreskog, ska ha en tornhöjd på 100 meter vilket innebär en totalhöjd på 150 meter.

Många vindkraftverk på gång
Ulricehamns Energi vill nu som ett första steg sätta upp en 100 meter hög vindmätningsmast i området. Det vill man göra i samarbete med vindkraftsföretaget Greenextreme, som också vill bygga vindkraftverk i kommunen.

Greenextremes VD Jörgen Bender säger till Radio Sjuhärad att företaget är intresserat av att bygga många vindkraftverk i kommunen, och att företaget planerar att komma in med bygglovsansökningar till hösten.

Det stora vindkraftsintresset gör att planarkitekt Christian Bruhn tror att det inom en ganska snar framtid kommer att finnas stora vindkraftverk i Ulricehamns landskapsbild.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se
tel 033-177500