Sigge tillbaka i Borås

Han spelade fotboll med ungdomar i Bagdad och han besökte sjukhus. Sigge Andersson, mänsklig sköld från Borås, är tillbaka i hemstaden.
- Det var kaotiskt på sjukhusen. Doften av blod och latrin trängde igenom näsborrarna. Det fanns mängder av läkare - det är ju ett välutbildat folk, men de hade inga resurser, inga mediciner. Sigge Andersson sitter i vänsterpartiets lokaler i centrala Borås. Inför lördagens demonstration mot kriget i Irak laddar han upp med semlor. Nätverket för fred och rättvisa samlade enligt polisens uppgifter ett 70-tal demonstranter. Men Sigge Andersson har inte enbart svåra minnen från tiden i Irak. - Jag var på fester och middagar och sparkade fotboll med ungdomar. Och jag var på en disputation där en ung kvinna skulle försvara sin doktorsavhandling. Det var en mäktig upplevelse att se henne bli utfrågad av fyra doktorer, samtidigt som marken skälvde, säger Sigge Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".