Fotbollmatchen slog ut Marten i Skållared

I går var det folkfest i Älekulla i Mark, inte pga av Skållareds Marten, det var den sämsta marknaden på många år på grund av vädret. Den stora festen gälde matchen i Svenska Cupen mellan Älekulla och betydligt mer meriterade GAIS från Göteborg.
Denna lördag då snön på sina ställen låg decimetertjock så blev vårmarknaden inte speciellt välbesökt. Istället väntade alla på Matchen med stort M. Det var då GAIS från Göteborg skulle komma, visserligen inte allsvenska detta år 2003 men ett legendariskt lag från Göteborg skulle inta den lilla Västgötska byn som ligger nästgårds med Öxabäck där en gång Damfotbollen uppfanns.. GAIS-supportrarna intog byn Älekulla som har ett fotbollskunnande och där fotbollsprodukter exporterats till både ÖIS och Blåvitt. Antalet GAIS-are som åkt till den lilla skogsbyn några timmar innan matchen var troligen fler än de markbor som vallfärdat till byns fotbollsarena denna dag. För Älekullas starke man när det gäller fotboll Bosse Larsson så var det helt andra saker som dagen började med. En av hans kor tog denna dag tillfället i akt och kalvade. Redan på morgonen förstod Åke Larsson att denna dag skulle bli något at minnas. Kon lyckades föda en välskapt tjurkalv strax efter lunch och när det var klart bar det av till fotbollspalenen i Älekulla för Bosse Larsson. Nytt publikrekord blev det förstås med drygt tusen personer. Och hur matchen slutade..? Det bryde sig ingen om men för den som vill veta: GAIS vann med 9 - 0.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".