Borås

Fängelse för grovt skattebrott

En 65-årig boråsare döms till fängelse för omfattande bolagsfusk.

Domen är slutpunkten på en av de största ekobrotts-rättegångarna någonsin i Borås.

Den 65-årige boråsaren och hans 67-årige kompanjon från Halmstad var åtalade för att ha plundrat sammanlagt 32 bolag på över 100 miljoner kronor.

Tingsrätten har haft ett digert material att ta ställning till. Rättegången som avslutades i början av maj pågick i 40 dagar och flyttades därför ut från tingsrättens lokaler och hölls i Militärpalatset på regementsområdet i Borås.

Domen som kom idag var även den omfattande - över 500 sidor.
Den 65-årige Boråsaren döms till ett och ett halvt års fängelse för grovt skattebrott, men frias på flera andra åtalspunkter gällande bland annat bokföringsbrott.

67-åringen från Halmstad döms till två års fängelse för grovt skattebrott och bokföringsbrott, men frias också han på flera åtalspunkter.

Ytterligare fem personer var medåtalade i den här ekobrottshärvan - fyra av dom frias helt, den femte döms för bokföringsbrott till villkorlig dom och 40 dagsböter.

Åklagare Ove Jäverfelt säger till SR Sjuhärad att han inte kan vara nöjd med domen, och att han antagligen kommer att överklaga gällande de fyra personer som friades helt.