Trafiklösning fördröjs i Knalleland

Det är nu oklart om det blir någon lösning på trafikproblemen i Knalleland i Borås. Bygget av en planerad rondell kan bli för dyrt.
Bakgrunden är att såväl affärsidkarna i Knalleland som politikerna i Borås låst sig vid att inte betala mer än 2.250.000 kronor var för en ny rondell. Om rondellen blir dyrare riskerar hela bygget att stoppas. Grannrondellen vid Bergslenagatan blev betydligt dyrare än beräknat. Fullmäktige i Borås beslöt i höstas att kommunen skulle betala 50 procent av kostnaden eller cirka 2,25 miljoner. Nyligen beslutade affärsmännen i Knallelandsgruppen att också betala 2,25 miljoner, varken mer eller mindre. Om då rondellen blir dyrare än 4,5 miljoner, vilket inte är omöjligt enligt det socialdemokratiska kommunalrådet Solveig Kjörnsberg, då finns det inga alternativ. Då måste hela förhandlingsproceduren tas om från början.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".