Borås

Rättegång mot Funningenskolan-elever

Idag hölls rättegången mot de två tonårstjejer som åtalas för att i februari ha försökt anlägga en brand på Funningenskolan i Borås.

Tjejerna som står åtalade är 15 och 16 år gamla och de verkade tämligen oberörda under dagens huvudförhandlingar.

16-åringen medgav att hon i februari vridit på en av de fyra spisplattorna i ett av skolans köksutrymmen och att 15-åringen vridit på de övriga. Sedan ska de båda ha lämnat skolan. De glödheta plattorna kunde ha lett till en eldsvåda om inte en lärare upptäckt gärningen.

15-åringen däremot nekar till alla anklagelser och menar att den andra flickan bara vill hämnas tidigare dispyter dem emellan genom att utpeka henne. 15-åringen ska dessutom ha hotat 16-åringen via sms att skicka sina kompisar på henne om hon inte drar tillbaka anklagelserna. Enligt 16-årigen ska hon också ha skickat ett hotfullt sms precis innan rättegången, något 15-åringen säger sig inte ha något minne av.

Ord står alltså emot ord men åklagaren Sara Westerberg anser att båda varit delaktiga och yrkar på ungdomstjänst för flickorna. Domen kommer om en vecka.

Madeleine Bengtsson
madeleine.bengtsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista