Borås

"Porr till bebisar" - Ellos kritiseras av sina kunder

Postorderföretaget Ellos i Borås får kritik från sina kunder, det efter att företaget sålt en vågad bikini till två månaders bebisar. Marknadschefen Per-Olof Gustafsson säger att bikinin nu har plockats bort från försäljning.

Bikinin har resulterat i flera kommentarer från kunderna på Ellos nätbutik. Att sälja bikini för bebisar med kupor avsedda att framhäva bysten är vidrigt smaklöst och skandalöst, skriver en kunderna.
Ellos och andra företag som säljer sexualiserade kläder till barn går i täten en ökad spridning av pedofili och annan sexualisering av barn, skriver en annan.

Marknadschefen Per-Olof Gustafsson säger att bikinin nu har plockats bort från försäljning efter hård kritik från kunderna. Hur den kom med i sortimentet och vem som är ansvarig för det vet han inte.

Bikinin har inte sålt i så många exemplar och även om den hade sålt i tusental så hade den plockats bort ur sortimentet, säger Per-Olof Gustafsson.

Sophia Tiger var under torsdagen och badade vid Almenäs, utanför Borås. Hon gillar inte iden med bikinin, och hon tycker att det är en del i en större fråga.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista