Ulricehamn

Politikerbråk måste lösas

Kommunstyrelsen har under flera år präglats av dåligt arbetsklimat och stora motsättningar och oppositionspartierna är kritiska mot majoritetens sätt att driva frågor.

Kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn, centerpartisten Roland Karlsson, har kallat kommunstyrelsens ledamöter till ett extra sammanträde, på begäran av oppositionspartierna i kommunen: socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet.

Syftet med mötet är att komma tillrätta med det dåliga arbetsklimat och de stora motsättningar som under flera år präglat kommunstyrelsens arbete.

Kommunstyrelsen har under flera år präglats av ett dåligt arbetsklimat. Redan 2004 gjorde ett revionsbolag en granskning av kommunstyrelsen och konstaterade bland annat att det fanns interna motsättningar som inverkade hämmande på styrelsens arbete. I revisionsrapportern skrev revisorerna att det är ”ytterst angeläget att kommunnstyrelsen finner arbetsformer där även minoriteten känner delaktighet och engagemang”

Än idag, fyra år senare, kvarstår problemen. Socialdemokraten Kjell Andersson, vice ordförande i kommunstyrelsen Ulricehamn, menar att majoritetens styre präglas av slutenhet och att en bra dialog nu måste komma till stånd för att förbättra delaktigheten och arbetsklimatet.

Oppositionspartiernna skriver i sin begäran att i princip ingenting har hänt för att förbättra situationen, trots många möten under flera års tid och ett antal rapporter från olika revisorer.

”Frågan måste nu omgående få en lösning”, skriver oppositionspartierna. Det extra sammanträdet kommer att hållas måndagen den 4 augusti.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista