Borås

Sommarstängd ätstörningsenhet

Ätstörningsenheten i Borås håller semesterstängt under juli. Detta trots att sommaren ofta är en särskilt jobbig tid för personer med ätstörningar.

Ätstörningsenheten i Borås håller semesterstängt under juli - detta trots att sommaren ofta är en särskilt jobbig tid för personer med ätstörningar.

Sommaren kan vara extra tuff för personer med ätstörningar. Men Sjuhärads enda ätstörningsenhet, Vågen i Borås, har semesterstängt.

Verksamhetschefen på ätstörningsenheten, Ingrid Klämberg, vill inte kommentera deras stängning. Men de är inte ensamma om att hålla stängt. Enligt en undersökning som Centerpartiets ungdomsförbund gjort har de flesta ätstörningsenheterna i Sverige stängt i sommar.

Ungdomsförbundets ordförande Magnus Andersson menar att de anställda förstås ska ha semester men tycker det är anmärkningsvärt att andra verksamheter kan hålla öppet under sommaren.

Madeleine Bengtsson
madeleine.bengtsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista