Mark

Högtryck för husvagnsgardiner

Nedgången i ekonomin gör att det säljs färre husvagnar. I juni förra året såldes närmare 900 husvagnar, i år cirka 700. Men ännu märks inte nedgången hos underleverantörerna.

På Kinnaföretaget Olle Winter, som tillverkar husvagnsgardiner, är det fortfarande högtryck.

– Vi har ökat försäljningen med 20 procent jämfört med för fem år sedan, säger Ingemar Emanuelsson, som är ägare till företaget.

Förutom första halvåret i år, då försäljningen minskade något, har husvagnsförsäljningen haft en spikrak trend uppåt de senaste åren. Även försäljningen av husbilar ökar, bara i år har husbilsförsäljningen ökat med en femtedel.

Det betyder högtryck för företaget Textil AB Olle Winter i Kinna, som har specialiserat sig på att designa husvagsgardiner. Idén var ägaren Ingemar Emanuelssons, och man började redan i slutet av 70-talet.

Gardiner kan tyckas vara en liten detalj men betyder i själva verket mycket vid valet av vagn, åtminstone enligt Ingemar Emanuelsson.

– Det är ofta kvinnorna som bestämmer vilken vagn som ska köpas och de tycker att textilierna är viktiga.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista