Borås

Köpcenterplanerna ligger fast

Det stora fastighetsbolaget Steen och Ström har bytt ägare, men det ska inte påverka planerna på ett nytt köpcentrum i centrala Borås.

För tre år sedan presenterade Steen och Ström stora planer på att göra om Borås Wäfveris gamla fastighet vid Viskan i Borås till galleria.

68 miljoner kronor betalade Steen & Ström vid köpet 2005, och företaget räknade då med att investera ytterligare minst 300 miljoner kronor för att utveckla fastigheten till ett modernt köpcentrum.

Från början var planerna att köpcentrat skulle stå färdigt nån gång 2008/2009, men projektet har sedan dess skjutits fram, och nu är det 2012 som företaget anger som öppningsår.

Försäljningen av Steen & Ström kommer att drivas igenom under hösten och ny ägare blir ett franskt fastighetsbolag tillsammans med en holländsk pensionsfond.

Enligt en del branschbedömare finns det idag en överetabering av köpcentrum - men det är inget som påverkar planerna på det nya köpcentrat enligt Steen & Ströms VD Wilner Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista