Varsel om strejk i Sjuhärad

Nu utvidgar Kommunal konflikten och lägger nya varsel. Det är ytterligare 60 kommuner, bland annat Borås och Mark som varslas om omfattande strejker, på samma sätt som Halmstad, Örebro och Gävle idag. Samtliga medlemmar varslas i de berörda kommunerna.
Om inte konflikten är löst träder varslet i kraft den 12 maj, vilket bland annat kommer att innebära att alla förskolor stängs. Kommunal varslar även tre landsting om strejk, däribland berörs två avdelningar på Näl i Trollhättan. Totalt omfattar varslet 46 370 medlemmar. Om det utlöses kommer det att fortgå till och med den 25 maj. Undantag görs bland annat för personal inom vård och omsorg och uppgifter som är nödvändiga för intellektuellt funktionshindrade, äldre- och handikappomsorgerna, psykiatrin, kommunens hälso- och sjukvård. Även arbetstagare inom särskola undantas från konfliktåtgärderna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".