Sonja Fransson vill inte ha förbud mot minkfarmer

Tre socialdemokratiska riksdagsledamöter, bland dem Riksdagsledamoten Sonja Fransson (s) från Holsjunga i besökte i dag Hulans minkfarm i Svenljunga tillsammans med andra riksdagsmän. Inför ett eventuellt beslut i riksdagen i höst var de tre riksdagsledamöterna överens om att minkfarmerna inte bör förbjudas - och går därmed emot partiets linje.
Socialdemokraterna har tidigare haft åsikten att pälsdjursuppfödningen ska förbjudas, men det finns socialdemokrater som nu öppet går ut och vill ha fortsatt pälsdjursuppfödning i Sverige. Idag hade socialdemokraten Sonja Fransson tagit med sig kolleger från Göteborg och Halland för att hälsa på minkfarmaren Karl Erik Johansson i Svenljunga. Sonja Fransson säger sig inte veta så mycket om minkar, men något förbud för minkfarmare vill hon inte ha. Hon betonar att man måste hitta lösningar tillsammans med minkfarmarna så att inte pälsdjursuppfödningen flyttar utomlands. Däremot anser hon att reglerna kring näringen kan skärpas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".