SVT tar tillbaka krav

Efter stark kritik från Sveriges kommuner och landsting, har SVT beslutat att backa från sitt beslut att ta ut avgifter från kommuner och landsting om de vill visa os i sina lokaler.

Sveriges television har tidigare meddelat att kommuner och landsting kommer att få betala för att visa sändningarna från OS på till exempel äldreboenden eller i väntrum på sjukhus.

Kommunstyrelsens ordförande i Borås Ulrik Nilsson var en av dem som från början var kritiska till avgifterna

– Att tro att någon skulle gå till akutmottagningen för att titta på tv, så kul är det nog inte. Då verkar nog SVT snarare vara intresserade av extra intäkter snarare än att säga att de använder ett relevant sätt för att få in avgifter, säger Ulrik Nilsson.

Kritiken blev så stark från flera håll att Sveriges kommuner och landsting valde att backa direkt.

– Jag tror det var en försöksballong. Varje verksamhet vill ju ha lite mer pengar för då kan man utveckla lite till. Hade man accepterat det här så hade man öppnat en ny finansieringsmöjlighet i marginalen, så jag tror lite att det var en försöksballong från deras sida, säger Ulrik Nilsson.

Johan Davidsson
johan.davidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista