Cykel

Lindén avslutade starkt

Andreas Lindén från Borås blev igår näst bästa svensk när han cyklade in på femte plats i Vårgårdas avslutande deltävling i Skandinavian week igår.

För Vårgårdas del var det avslutningen på en cykelvecka som inneburit Världscuplopp för damer, motionslopp och internationell tävling för herrar.

Och i den sistnämnda cyklade alltså Anreas Lindén in som femma, trots att han egentligen inte var i form. Femteplatsen gjorde att Andreas nu kom ett steg närmare u23-VM som han hoppas att han får ställa upp i till hösten.

Andreas Lindéns cykelfest fortsätter alltså. Men för Vårgårdaborna är cykelfesten slut för den här gången, och så här sammanfattar cykelklubbens ordförande, Hans Jönsson, veckan.

–  Vi har ju haft en otrolig tur med vädret och det gör väldigt mycket för själva inramningen av tävlingarna. Sen är det ju onsdagens tävling som ingår i damernas världscup, där flera åkte till Peking dagen efter och de kommer vi se i damernas linjelopp i OS. Så det var oerhört hög klass i den tävlingen.

Johan Davidsson
johan.davidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista